Fri frakt över 599kr | Snabb leverans | Fri retur i butik

Tafsir Al-Jalalayn

  • 529 kr
Dela
Artikelnummer: 1942

Publiceringen av denna bok är en milstolpe i historien om islamisk litteratur på engelska. Med detta gedigna arbete blir en av de stora klassiska kommentarerna av den heliga Koranen för första gången tillgänglig för engelskspråkiga läsare.


Tafsir al-Jalalayn betyder "Kommentarerna från de två Jalals" är uppkallad efter dess två författare: Jalalu'd-Din al-Mahalli (1389-1459) som skrev hälften av den och hans student Jalalu'd-Din as-Suyuti (1445-1505), en av de största muslimska lärda som avslutade den efter al-Mahalli död.


Under ett halvt årtusende har Tafsir al-Jalalayn ansetts vara det första steget i studiet av betydelserna av Koranen av hos elever i hela den islamiska världen även om det ibland är kortasta och enklaste. Av "fullständiga kommentarer, det är på samma gång både omfattande och djupgående Denna översättning ger icke-arabiska högtalare tillgång till en av de inflytelserika verk klassisk Tafsir litteratur. Förhoppningen är att det kommer att visa sig vara ett värdefullt stöd till korrekt förståelse av Koranen uppenbarelse hela engelsktalande världen


Översättare: Abdalhaqq och Aisha Bewley 

Förlag: Dar al-Taqwa 

Bindning: Inbunden. Trådbindning 

Språk: Engelska Antal sidor: 1378