Fri frakt över 599kr | Snabb leverans | Fri retur i butik

Intervju med Salih & Shifaa från TAHARA

|2/12, 2017

Intervju med Salih & Shifaa från TAHARA

Vi sitter inne i Tahara efter stängning, det är en av de sista riktigt varma sensommarkvällarna. 

Det känns inte som att man undkommer värmen någonstans. En fläkt snurrar runt och ger lite välbehövlig svalka. 

Framför mig sitter det gifta paret Salih och Shifaa. 

Salih är till yrket lärare i samhällskunskap. Han har även arbetat länge med folkbildning och är en aktiv föreläsare i Sverige. Han är projektledare för Hikmainstitutet och har samlat över hundrafemtio föreläsningar på svenska om islam. Det senaste projektet i raden är podcasten Muslimska Perspektiv där han tillsammans med Salahuddin Barakat ska diskutera aktuella samhällsfrågor utifrån ett muslimskt perspektiv. 

Shifaa är född i Indien och uppväxt i USA och har magisterexamen i Management Control. Hon konverterade till islam från hinduismen år 1999. Hon är egen företagare sedan 2007 och driver butiken Tahara.se tillsammans med Salih.

Omgivna av glittriga festklänningar, burkinis och svarta abayor sitter vi och pratar om något helt annat än klädsel, nämligen kärlek och äktenskap. Det var lite speciellt att intervjua ett gift par och intervjun blev full av skratt blandat med allvar, vilket det lätt blir när man blandar personliga berättelser med religiösa frågor.

Salih, vem är Shifaa?

Salih: Oj, vilken stor fråga. Shifaa är en förebild för mig. En person som jobbar hårt och som har höga mål och ideal i livet. Hon är min närmsta vän här i livet. Hon är min ”soulmate” som man säger på engelska. Vi har varit gifta nu ganska länge…

Fortsätt läsa hela intervjun på Muslimtraff.se.