Artikel om TAHARA i Sydsvenskan

Artikel om TAHARA i Sydsvenskan

Det var en helt vanlig dag då min mobiltelefon ringde. Det var en jounalist från Sydsvenskan på linjen. Sarah hade googlat efter muslimska entrepenörer för att skriva en artikel då hon hamnade på TAHARA. Hon ställde några frågor och vi bestämde en träff. Tillsammans med en fotograf skulle hon intervjua mig om TAHARA. Det hela lät mycket spännande.

Tidigt en onsdag förmiddag ringde det på dörrklockan. Sarah och hennes fotograf steg in. Vi satt och pratade och Sarah ställde många intressanta frågor om mig och mitt företag. Hennes fotograf tog bilder under hela intervjun. Jag visade upp mitt lager med alla kläderna. Vi skrattade samtidigt som vi drack kaffe och åt goda kakor.

Lördagen den 6 februari publicerades artikel. På framsidan fanns en liten bild med mig och rubriken: “Shifaa Patel: Jag tror att jag är en bättre företagare som muslim faktiskt.” Wow, tänte jag, äntligen en artikel som inte visar muslimerna som bovar utan som ambitiösa entrepenörer. Artikeln blev inte någon liten notis utan en hel sida i Sydsvenskan.

Sarah inledde artikeln med att prata om min bakgrund:

“När Shifaa Patel flyttade in till Malmö från USA för fem år sedan letade hon efter affärer med muslimska kvinnokläder. Utbudet var knappast överväldigande. Istället började hono handla från olika webbutiker i andra länder. Sedan kom tanken: Varför inte öppna eget och köpa in exakt de kläder hon själv vill ha?”

Sarah lyfte också upp min tro och min resa till islam vilket jag tyckte var mycket bra. Min tro betyder mycket för mig och därför var det bra att det fick komma med i artikeln:

“Shifaa Patel har konverterat till islam. Hon föddes som hindu av indiska föräldrar i Indien. Som fyraåring flyttade hon och familjen till New Jersey. – Jag hade flera kompisar som var muslimer och sedan började jag jobba hos en muslimsk familj, jag lärde mig mycket av dem och bestämde mig för att konvertera. Mina föräldrar tyckte det var så där, först. Men när de såg hur jag förändrades som människa accepterade de det.”

Sedan kom hon in på webbutiken och vilka produktär som finns och är populära. Bland de viktigaste frågorna hon ställde till mig var:

“Vilka är dina kunder? – De flesta är svenska kvinnor som konverterat till islam, de som flyttat hit från andra länder köper kläderna från sina gamla hemländer. Men jag har också kunder som inte är muslimer.”

Första sidan i Sydsvenskan Dagbladet, grundad 1848 och är sydsveriges största tidning med många hängivna läsare.

Shifaa Patel