🚚 Fri frakt över 599 kr

Castor Oil 250ml


 

100% Ren ricinolja från KTC är idealisk för hud- och hårvård samt för massage. Ricinolja erhålls från frön från ricin eller Ricinus communis. Oljan har en trans

 


100% Ren ricinolja från KTC är idealisk för hud- och hårvård samt för massage. Ricinolja erhålls från frön från ricin eller Ricinus communis. Oljan har en transparent till gulaktig färg och är viskös. Ricinolja är giftfri och innehåller ingen giftig ricin, som finns i frön.

Sedan antiken har den använts i Egypten inom det medicinska området. Det användes också som bränsle för oljelampor. Under medeltiden var användningen av ricinolja huvudsakligen begränsad till användning som bränsle. Som laxermedel har oljan använts sedan 1700-talet. Numera produceras ricinolja i stora mängder för kosmetiska, medicinska och industriella ändamål. Inom det kosmetiska området är ricinolja känd för sina goda resultat vid behandling av hudproblem (t.ex. åldersfläckar, vårtor) och för vård av hår, ögonbryn och ögonfransar.

Viktigt: Innan man använder ricinolja bör ett litet allergitest utföras, eftersom oljan kan orsaka rodnad och inflammation hos vissa personer. Innan du använder det, applicera helt enkelt ricinolja på insidan av underarmen och vänta ett tag tills huden reagerar. Om det inte uppstår rödnad eller irritation kan olika applikationer av ricinolja för hår, ögonbrynen, ögonfransar och ansikte testas.

OBS!  Endast för utvärtes bruk.

Volym: 250 ml.Recensera produkt