I lager

Indopak Black Seed Oil 100ml

79 kr

Indopak Svartfrö olja i pumpflaska.

Historien om Black Seed

För över två tusen år har de svarta fröna traditionellt använts av olika kulturer över hela världen som ett naturligt botemedel mot flera sjukdomar och för att förbättra hälsan i allmänhet.

De gamla egyptierna kände till och använde svarta frön och beskrev det som ett universalmedel (botemedel för problem och sjukdomar). Tutankamun hade även en flaska av denna olja i sin grav!

Romarna kännde också till detta och använde det som ett kosttillskott.

Under det första århundradet använde grekiske läkare det svarta fröet för att behandla huvudvärk, nästäppa, tandvärk och inälvsmask.

Det svarta fröet är också omnämnt Bibeln i Isiah 28:25-27 som "fitches". Ibn Senna, känd i väst som Avicenna, som skrev den stora medicinska avhandling "The Canon of Medicine", hänvisade till svarta frö som frö "som stimulerar kroppens energi och hjälper återhämtning från trötthet".

Vad är Nigella sativa (den svarta frö)?

Nigella sativa härstammar från västra Asien och är en ört som växer ungefär 16-24 inches i höjd och har vita blommor när den blommar. Anläggningen odlas från Främre Orienten till Indien. Den djupa svarta, skarpa hörn rektangulär frön (längre än 3 mm) är den del av växten som används för framställning av produkter.

Den svarta frön odlas i Ryssland, Turkiet, Egypten, Arabien, Oman, Etiopien, Mellanöstern, Fjärran Östern, Indien, Bangladesh, Frankrike, Tyskland och Medelhavsområdet. Den växer även vild i Egypten, Syrien, asiatiska Turkiet och länderna på Balkan.

Nigella sativa är kända vanligen på arabiska som Habbat-ul-Baraka (välsignade frö) och på engelska som Love i dimman.

Forskning

Sedan 1959 har över 200 studier genomförts vid internationella universitet och artiklar publicerade i olika tidskrifter har visat enastående resultat till stöd för sin traditionella användningsområden.

Den Nigella sativa frö i sig innehåller många estrar av strukturellt ovanliga omättade fettsyror och den kemiska sammansättningen är mycket rik och varierande. Bortsett från den aktiva beståndsdelen, kristallint nigellone, innehåller det 15 aminosyror (däribland åtta av de nio grundläggande sådana), kolhydrater, fettsyror inklusive linolensyra och oljesyra, flyktiga oljor, alkaloider och kostfiber, samt mineraler som kalcium, järn , natrium och kalium.

Ny forskning på den svarta frön som en anti-biotiska, anti-tumör, har anti-inflammatoriska, anti-histamin, anti-bakteriell, anti-bronkial-och immunförsvaret öka agent visat mycket lovande.

Traditionell användning av Black Seed från hela världen

I århundraden har den svarta utsäde och dess olja använts av personer i Asien, Afrika, Mellanöstern och Fjärran Östern för att främja hälsa och bekämpa sjukdomar. Det har traditionellt används för att behandla en rad olika sjukdomar och villkor i samband med luftvägsproblem, mage och tarmbesvär, njur-och leverfunktion, cirkulations-och immunsystemet stöd och för att förbättra hälsan i allmänhet.

Nedan hittar du några traditionella Black Seed lösningar som används runt om i världen:

Astma & bronkiell Problems (Fjärran Östern, Mellanöstern och Malackahalvön)

Blanda en tesked Black Seed Oil i kaffe. Tas två gånger dagligen. Även gnugga bröstet med Black Seed Oil varje natt och andas in en ånga av Black Seed Oil i varmt vatten.

Ryggbesvär och andra typer av reumatism (Mellanöstern & Malackahalvön)

Svagt värma en liten mängd Black Seed Oil och sedan klappa reumatiska området intensivt. En tesked av oljan bör också drickas tre gånger dagligen.

Diabetes (Indien)

Blanda en kopp hel svarta kärnor, en kopp vattenkrasse eller senapsfrön, en halv kopp granatäpple skal och en halv kopp fumitory. Slipa blandningen till pulver. Ta en halv tesked av blandningen tillsammans med en tesked Black Seed Oil dagligen före frukost för en månad.

Diarré (Indien och Mellanöstern)

Blanda en tesked av Black Seed Oil med en kopp yoghurt. Dricka blandningen två gånger per dag tills symtomen försvinner.

Torr hosta (Mellanöstern & Nordafrika)

En tesked Black Seed Oil ska blandas i kaffe och två gånger dagligen. Gnugga bröstet och ryggen med Black Seed Oil.

Influensa och nästäppa (allmän)

Placering 3-4 droppar svart Seed Oil i vardera näsborren kan lindra nästäppa och snuva nöd.

Hår Greying (allmän)

Massera håret med Black Seed Oil regelbundet kan förhindra för tidigt åldrande hår.

Håravfall (Indien och Mellanöstern)

Stroke hårbotten noggrant med citron och låt stå i cirka 15 minuter, schampo, tvätta och torka håret ordentligt. Sen massage Black Seed Oil in i hårbotten. Drick en tesked Black Seed Oil blandas i te / kaffe.

Hösnuva (Mellanöstern)

En matsked av Black Seed Oil blandat med ett glas citron bör tas två gånger dagligen tills symtomen försvinner.

Huvudvärk (allmän)

Gnid pannan och sidorna av ansiktet nära öronen med Black Seed Oil och bandage på huvudet. Även en tesked svart Seed Oil bör tas före frukost.

Friska Vara (allmän)

För att bibehålla god hälsa ta en tesked av Black Seed Oil blandat med en tesked ren honung, två gånger dagligen.

Friska Complexion (allmän)

Blanda en matsked av Black Seed Oil med en matsked olivolja. Gnid in ansiktet med denna blandning och låt den stå minst en timme. Tvätta med tvål och vatten.

Hypertension (Indien)

Blanda alla drycker med en tesked Black Seed Oil och även ta två lober vitlök varje morgon med frukost. Gnid hela kroppen med Black Seed Oil och utsätta kroppen för solens strålar i en halvtimme en gång var tredje dag. Upprepa för en månad.

Lättja och trötthet (Turkiet)

En matsked av Black Seed Oil med ett glas apelsinjuice varje morgon i minst 10 dagar.

Memory förbättring (Mellanöstern)

En tesked Black Seed Oil blandas i 100mg av kokt mynta under minst 15 dagar.

Muskelvärk (allmän)

Massera området med Black Seed Oil.

Nervösa spänningar Stress (Indien)

En tesked Black Seed Oil med en kopp te / kaffe tas tre gånger dagligen.

Sexuella Impotens (Europa och Mellanöstern)

Blanda 200g av mark svarta kärnor med olivolja, l00g mark Olibanum, 50g Black Seed Oil, 50g olivolja och 200g ren honung. Blanda väl och ta en matsked efter varje måltid.

Sömnstörning (allmän)

En matsked Black Seed Oil blandad med honung i någon varm dryck på kvällen.

Tandvärk & Gums (allmän)

Först koka svarta frön med ättika. Lägg till Black Seed Oil. Skölj munnen med denna formulering att hjälpa tandkött och lindra tandvärk.

Sår (Indonesien och Indien)

Roast pulveriserade svarta kärnor över elden. Blanda dem med olja av orrisroot, eller olja av henna växt, eller olja av camphire anläggning göra en salva som sedan sprids ut över variga sår landsbygden. Efter lavation behandla med vinäger.